http://americanstaff.forumotion.com/forum.htm

недеља, 15. новембар 2009.

IZGLED :

--AST treba da odaje utisak velike snage na osnovu svoje velicine, to je dobro gradjen pas, misicav ali okretan i graciozan, veoma budno prati okolinu. Treba da je cvrst, ni visonog ni hrtast. Glava je srednje duzine, duboka, lobanja je siroka misici na obrazima veoma izrazeni, usi visoko usadjene. Usi su kupirane ili ne. Ako su nekupirane treba da su kratke, u vidu poluruze ili uspravne. Usi koje slobodno padaju kaznjavaju se. Oci su tamne, smestene nisko i veoma razmaknute. Bez bobica na kapcima. Njuska je srednje duzine, zaobljena u gornjem delu i naglo se skuplja ispod ociju. Vilice su dobro istaknute. Usne su cvrste i dobro prilezuce bez delova koji vise. Zubalo je makazasto, njuska je apsolutno crna. Vrat je snazan, lagano izbocen, suzava se od plecki prema potiljku. Plecke su jake i msicave, lopatice siroke i kose. Rebra su dobro zasvodjena, duga prema zadnjem delu, medjusobno blizu postavljena. Prednje noge su dovoljno razmaknute sto omogucava pravilan razvoj grudi koje su visoke i siroke. Rep je kratak u odnosu na visinu, nisko usadjen, postepeno se stanjuje prema vrhu. Ne kupira se.

--Prednje noge moraju biti prave, kosti su jake i zaobljene, podlaktice cvrste i prave. Zadnje noge su veoma misicave, potkolenice su spustene i nisu okrenute ni unutra ni spolja. Korak treba da je elastican, pas ne sme pri hodu da se klati. Dlaka je kratka, gusta, cvrsta pri dodiru i sjajna. Dozvoljene su sve boje dlake, nepozeljna je savim bela, vise od 80% bele, black and ten i boja dzigerice.

--Pozeljna visina je kod muzjaka od 45,72-48,26cm, i kod zenki od 43,18-45,72cm. Tezina od 17-20kg.

--Kaznjava se depigmentacija njuske, svetle oci ili kapci bez pigmenta, suvise dug ili nepravilno nosen rep, predgriz ili podgriz i kod muzjaka nedostatak jednog testisa.

Нема коментара:

Постави коментар